Nieuw kleurenpalet voor De Rooij

Nieuw kleurenpalet voor De Rooij

In 2009 besloten we gezamenlijk de merken van De Rooij als paraplumerk in de markt te zetten. Handig, want bij de Rooij B.V. staan ontwikkelingen nooit stil. Onlangs introduceerden ze De Rooij Waste Systems, dat we zichtbaar maakten in dezelfde huisstijl, maar wel met een nieuw kleurenpalet. De eerst auto neemt inmiddels een opvallende plek in op de weg. Heb je ‘m al gespot?

Aan de huisstijl willen we niks veranderen

Aan de huisstijl willen we niks veranderen

We horen het vaker bij een nieuwe aanvraag om een bedrijf of product steviger in de markt te zetten: ‘Aan de huisstijl willen we niks veranderen.’ Ok, dan gaan gaan we daar vanuit. Maar wat nou als (weer) blijkt dat een nieuwe visuele identiteit veel beter werkt? We namen de proef op de som bij IB Food machines en de opdrachtgever was snel overtuigd!

Kleurrijke identiteit

Kleurrijke identiteit

Voor Koningsschool, PCBS De Bron, Juliana van Stolbergschoolen SBO Daltonschool de Leilinde ontwierpen we een nieuwe huisstijl, waarbij duidelijk wordt dat de vier scholen tot dezelfde groep behoren, maar ieder toch zijn eigen identiteit behoudt. Het kleurrijke patroon is een samenstelling van de vier logo’s en wordt telkens in een andere uitsnede en combinatie toegepast.

To infinity…and beyond!

To infinity…and beyond!

Equalit ondersteunt gemeenten met digitale oplossingen die bijdragen aan een betere dienstverlening aan burgers en bedrijven. Klinkt al niet zo simpel als je hoort over BAG, GEO-diensten, e-learning, audits en informatieveiligheid. Maar het wordt pas echt complex als je dan ook nog als organisatie, mét je deelnemende gemeenten, wil veranderen naar volledig werken in the Cloud. In minder dan twee jaar.

Deze Cloudreis heeft Equalit kort beschreven. Krachtig, maar niet erg aansprekend. ‘Hoe overtuigen we de deelnemers op een aansprekende manier van onze Cloudreis?’, vroeg Equalit ons.

We vertaalden de uitgangspunten in een aansprekende, verhalende infographic die je stap voor stap meeneemt op reis. Een heldere introductie, die eenvoudig uitbreidbaar is met alles wat ze onderweg tegenkomen. Want op zo’n uitdagende route, mag (en moet) je alles verwachten!

Met stip op 1

Met stip op 1

Bij de Koningsschool sta je met stip op 1. Daarom spelen stippen voortaan de hoofdrol in de communicatie. We bedachten samen een concept dat ze op allerlei manieren in kunnen zetten. Zo worden de stippen gebruikt voor quotes van kinderen op social media en in de folder en is er zelfs een character “Stippel” die kinderen in een filmpje vertelt over zijn eerste schooldag.

We zetten de knop om

We zetten de knop om

Een paar jaar geleden kreeg de site van Residentie Molenwijck al een make-over. Om er nóg meer resultaat uit te halen, hebben we aan alle knoppen gedraaid en hem verder geoptimaliseerd. Zo voegden we o.a. een sfeervolle video aan de homepage toe voor extra beleving, kan een bezoeker nog makkelijker een brochure downloaden of een afspraak maken en zijn de menustructuur en het contactformulier duidelijker gemaakt. Zodat een 70-plusser snel z’n weg vindt, de knop omzet en deze woonvorm gaat overwegen.

Bekijk de geoptimaliseerde website hier.

 

Sterke en stoere basis

Sterke en stoere basis

Neskrid biedt multifunctionele (orthopedische) oplossingen voor schoeisel. Nadat we met hun de gewenste uitgangspunten definieerden voor de merkstrategie zijn we aan de slag gegaan met de optimalisatie van de huisstijl. Het resultaat: een sterke basis voor de beeldtaal; de combinatie van de juiste huisstijlkleuren, logo’s, typografiën en patronen. Een klein deel daarvan zie je hier.

Dynamische identiteit

Dynamische identiteit

Y Smart Buildings ontwikkelt plannen voor intelligente gebouwentechniek. Zodat je raamverduistering automatisch omhoog gaat als het tijd is om op te staan en je koffiezetapparaat al begint te pruttelen nog voordat je beneden bent bijvoorbeeld. Plannen die op maat zijn gemaakt, volledig afgestemd op jouw ritme. Daar hoort een logo bij dat zich óók aanpast aan de situatie. Van stoer tot elegant, van technisch tot vrouwelijk, zonder aan herkenbaarheid te verliezen.

Smakelijke brochure

Smakelijke brochure

De corporate brochure die we maakten voor Tanis Food Tec Lelystad B.V. is letterlijk om van te smullen, al zeggen we het zelf. Met de machines van TFT maak je namelijk de knapperigste wafels, de luchtigste marshmallows en de lekkerste cupcakes. Al je zintuigen worden aangesproken. Dus zorgen we ervoor dat dat in de brochure ook gebeurt: je ziet de glinstering van de suikerkorrels op de spekjes, je ruikt de chocolade van de cupcake, je voelt de textuur van de wafels en je kunt zelfs een hele pagina opeten als je je echt niet meer kunt bedwingen.

Smakelijk lezen!