Met stip op 1

Met stip op 1

Bij de Koningsschool sta je met stip op 1. Daarom spelen stippen voortaan de hoofdrol in de communicatie. We bedachten samen een concept dat ze op allerlei manieren in kunnen zetten. Zo worden de stippen gebruikt voor quotes van kinderen op social media en in de folder en is er zelfs een character “Stippel” die kinderen in een filmpje vertelt over zijn eerste schooldag.

Genieten van de omgeving

Genieten van de omgeving

De gemeente Loon op Zand doet voor iedereen haar best om de gemeente zo schoon, heel en veilig mogelijk te houden. Zodat er de inwoners met plezier kunnen wonen, werken en genieten van de omgeving. Hoe de gemeente dat aanpakt en welke keuzes daarbij worden gemaakt, zie je in deze animatie die we daarvoor maakten.

 

Productieproces in een nieuw jasje

Productieproces in een nieuw jasje

De uitgekiende mogelijkheden van rotatiegieten bij Roto-art zijn vaak onbekend. We keerden het productieproces en de producten binnenstebuiten en ontwikkelden een nieuwe campagne die meer laat zien dan gebruikelijk.
Roto-art presenteerde onlangs de voordelen van hun rotatiegiettechniek op de vakbeurs Kunststoffen2019 én deed dat meteen in een nieuw jasje.

 

Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

In 2050 moeten alle gebouwen in Nederland CO2-neutraal zijn. Casade ontwikkelde een ambitieus duurzaamheidsbeleid om deze verandering volgens logische stappen aan te pakken. Via verschillende programma’s maken zij de komende jaren flinke stappen in het verduurzamen van de woningvoorraad in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. Het programma Dakenstroom maakt schuine daken klaar voor de toekomst. De daken werken mee aan een gezond klimaat door maximaal te isoleren, toekomstig onderhoud te verkleinen en collectief duurzame energie op te wekken. Wij zorgen voor de herkenbare identiteit van Dakenstroom, te beginnen met het logo.

 

Aandacht voor mantelzorgers

Aandacht voor mantelzorgers

Gemeente Loon op Zand is trots op haar mantelzorgers en biedt ze graag iets extra. ‘Maar dan moeten we wel weten wie die mantelzorgers precies zijn. Hoe brengen we dat in kaart?’

Met die vraag benaderde de gemeente ons. Geen eenvoudige opdracht, want mensen die zorgen voor iemand in hun omgeving, zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Hun hulp lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het niet!
Dus: hoe maken we elke inwoner bewust van het feit dat-ie misschien wel een mantelzorger is? Of heeft? Of kent? En wat mag die mantelzorger dan van de gemeente verwachten? En welke actie moet-ie daarvoor ondernemen?

Kortom: er is veel te vertellen. Wij creëerden hiervoor een campagne met posters voor verschillende doelgroepen, zodat een mantelzorger zich er makkelijk in kan herkennen. Samen met folders, displays, social-media-berichten en formulieren wordt het begrip ‘mantelzorger’ duidelijk en weet de gemeente wie ze kan verblijden met steun en een extraatje!

De toekomst ligt in jouw handen

De toekomst ligt in jouw handen

Gemeente Loon op Zand hecht veel waarde aan de ideeën van haar inwoners. Daarom nodigt de gemeente iedereen uit om mee te denken over de toekomst van De Moer, Loon op Zand en Kaatsheuvel. Met alle ideeën ontstaat de Toekomstagenda, een zeer invloedrijk document waar alle plannen die de gemeente de komende jaren heeft op worden afgestemd.

Dus handen uit de mouwen. Meld je aan! De posters en flyers vind je vanaf deze week door de hele gemeente verspreid, dus zeg je niet dat je er niet van wist. 🙂

Net dat pasje extra!

Net dat pasje extra!

De gemeente Loon op Zand wil dat al haar inwoners de kans hebben mee te doen in de samenleving. Dit kan met de Samen-Loont-pas. Die maakt het voor mensen met een laag inkomen namelijk mogelijk wat extra’s te doen. Een bezoek aan het theater, de bioscoop of de dierentuin. Maar ook een schoolreisje, een zwemdiploma of een abonnement voor de tennisclub. Maar hoe brengen ze dat onder de aandacht?

We ontwikkelden een huisstijl en campagne – zoals gewoonlijk ook met ‘dat pasje extra’ – die begon met het informeren van de bewoners die al over een soortgelijke pas beschikken. Vanaf juli 2018 bereiken we met brieven, posters en flyers direct en indirect de doelgroep. We zijn benieuwd hoeveel mensen deze pas plezier gaat brengen!

Wil je weten wat de Samen-Loont-pas kan betekenen? www.loonopzand.nl/samen-loont-pas

Energieke campagne

Energieke campagne

Betaalbaar wonen én energie besparen? Dat is waar de campagne ‘Groen is goed (te) doen’ van Casade om draait! We gingen we aan de slag met een logo en een krachtig beeld voor alle middelen. En daar kregen wij weer energie van!
Herkenbare campagnestijl
We ontwikkelden een krachtig campagnelogo dat makkelijk toepasbaar is op verschillende achtergronden. En om de herkenbaarheid nog verder te vergroten, maakten we een fototemplate zodat Casade iedere tijdlijnfoto op Facebook zelf kan voorzien van de campagnestijl. En dat is dan voor Casade weer goed te doen.
Opvallend campagnebeeld
Niet alleen is elke uiting – van website tot beachvlag – voorzien van de herkenbare huisstijl, we vertaalden ook de kern van de duurzame boodschap naar een opvallend campagnebeeld, toegepast in o.a. flyers en posters. Zo weet elke huurder van Casade hoe makkelijk ze groen kunnen doen.
Handige site Op de campagnesite lezen huurders van Casade o.a. hoe de actie werkt en hoe ze zich kunnen aanmelden als ambassadeur. De site werd door ons ontworpen en gebouwd. Dus als er iets verandert, dan is deze in een handomdraai door ons aangepast. Ook dát is goed (te) doen.