Ik ben toe aan vernieuwing

Met de nieuwe locatie komt de jarenlange samenwerking tussen de bedrijfsonderdelen nog beter tot zijn recht. Slechts 600 m schuift Intermedia Group op, maar maakt ermee een gedurfde stap: met een nieuwe identiteit wil ze de synergie beter uitdragen. ‘Maar met welke naam? Hoe communiceren we dat, intern en extern?’, vraagt Marc Oomens.

Waarom een andere naam?
Intermedia Holland, Intermedia Engineering en Pelders Metaal werken al jaren succesvol onder één dak samen. Ze treden steeds meer op als één organisatie en om dat te versterken is één naam wenselijk. Bovendien ontstond de naam Intermedia 40 jaar geleden uit het feit dat het bedrijf optrad als intermediair tussen afnemers en ontwikkelaars van met name lederbewerkingsmachines. ‘Intermedia’ roept met de komst van nieuwe media echter andere associaties op.
Ook hopen ze intern met één naam het teamgevoel te versterken. Want de beste resultaten worden behaald wanneer alle bedrijfsonderdelen ingezet worden. En dan was er nog de verhuizing en een wat verouderde huisstijl. Het mag frisser, krachtiger, passend bij deze tijd.

Een krachtig concept
Daar kunnen wij wel wat mee. Toch was er ook twijfel bij Intermedia. Het bedrijf heeft wereldwijd een prima naamsbekendheid opgebouwd en ze waren dan ook wat huiverig om er afstand van te doen. Met dat in gedachten maakten we een voorstel dat ze zou overtuigen: IM. I am.
Niet alleen is met IM de link naar Intermedia duidelijk gebleven, maar het plaatst het bedrijf in het heden. Met beide voeten op de grond. Bij de tijd en in beweging. IM innovating, IM part of the team, IM moving on!

Here IM
Ons voorstel maakte ze net zo enthousiast als wij en ze zetten alle twijfel overboord. We betrokken de medewerkers bij het veranderingsproces en we gingen aan de slag met de nieuwe visuele identiteit. Elke tak heeft daarin zijn eigen duidelijke plek gekregen. Door de huisstijlkleuren en stijlelementen te handhaven blijft de herkenning overeind en voelt de huisstijl nog steeds heel eigen.
IM is bij hun relaties onlangs geïntroduceerd met een mailing. Op het nieuwe pand prijkt een levensgroot spandoek. Visitekaartjes worden uitgedeeld en uit de printers rolt nieuw briefpapier. De relaties beginnen al te wennen aan de nieuwe naam en we gaan de huisstijl gefaseerd verder implementeren. IM here!