Wist je dat de tekeningetjes die je gedachteloos maakt tijdens een telefoongesprek waarschijnlijk geen willekeurige krabbels zijn maar juist iets over je persoonlijkheid zeggen? Hieronder sommen we de meest voorkomende krabbels (ook wel doodles) op. Welke teken jij altijd?

Gezichten

De expressie op een doodlegezicht is meestal een aanwijzing voor de stemming of het karakter van degene die het getekend heeft. Een mooi afgewerkt en knap gezicht toont aan dat jij het goede ziet in andere mensen. Als je daarentegen kiest voor rare of lelijke gezichten, heb je waarschijnlijk weinig vertrouwen in andere mensen.

Komische gezichten tonen dat je graag in het centrum van de belangstelling staat, terwijl profielen meestal door een introverte persoon getekend worden.

Schaakborden

Het zwart-witte patroon van een schaakbord wijst op geduld en volharding. Bovendien is het ook de favoriete doodle van mensen die vatbaar zijn voor stemmingswisselingen.

Bloemen

Zachte, ronde bloemblaadjes rond een cirkelvormige kern wijzen op een beminnelijk persoon bij wie de familie en vrienden centraal staan. Mensen die kiezen voor hoekige bloemblaadjes hebben dan weer een grote mond, maar een klein hartje.

Vlinders, vogels en bijen

Vluchtige, romantische en fladderende vlinders, vogels en bijen suggereren dat je je niet wil binden. Daarnaast kunnen ze ook vertellen dat je geconfronteerd wordt met enkele moeilijke taken of problemen.

Hartjes

Overduidelijk een romantische doodle. Hartjes tekenen wil zeggen dat je houdt van de liefde. Of dat je verliefd bent natuurlijk.

Trappen of ladders

Dit zijn symbolen voor ambitie en tonen dat je bereid bent om je op te werken in het leven. Bovendien kunnen trappen of ladders er ook op wijzen dat je belast bent met een belangrijke taak. Deze doodles kunnen ook wijzen op een spirituele zoektocht, zoals het verlangen om gelukkiger of relaxter te worden.

Pijlen

Een vastberaden persoon die een speciaal doel voor ogen heeft, kiest vaak voor een pijl. Die wijst onbewust op het richten naar zijn of haar doel. Als de pijl scherp en hoekig is, gaat het wellicht om een belangrijk doel. Teken je een vloeiende en versierde pijl, dan is het doel waarschijnlijk emotioneel getint.

Boten en vliegtuigen

Het tekenen van een transportmiddel wijst op het verlangen om te ontsnappen uit een moeilijke situatie.

Spinnenweb

Een spinnenweb toont dat je je gevangen voelt, of dat je iemand anders in een bepaalde richting wil duwen.

Sterren

Sterren worden meestal getekend door ambitieuze mensen. Een heleboel kleine sterretjes wijzen naar optimisme, terwijl één grote ster aantoont dat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Enkele afgewerkte en gelijkaardige sterren wijzen op een goede mentale focus, terwijl asymmetrische sterren tonen dat je een energieke persoonlijkheid hebt.

Vierkantjes of dozen

Het tekenen van een vierkant wijst erop dat je controle wil krijgen over een bepaalde situatie. Als je vierkantjes evolueren naar een kubus of een doos, dan ben je wellicht een efficiënte, analytische persoon die goed met moeilijke situaties kan omgaan.

Zigzaglijnen

Zigzaglijnen worden heel vaak gebruikt als doodle en wijzen op een energieke manier van denken en het verlangen om iets snel af te werken.

Stokfiguurtjes

Simpele mannetjes worden meestal getekend door zeer succesvolle mensen. Het wijst erop dat ze hun emoties onder controle hebben en extreem gefocust zijn op wat ze willen bereiken in hun leven.

Bron: shivatje.wordpress.com